Hoe werkt Cryotherapie?

Hoe werkt het precies?

Waarom werkt dit?

Lichaamsvet is opgebouwd uit meerdere lagen. De onderste laag zit dicht op de spieren en kan worden verminderd door goede voeding en voldoende bewegen. De laag daarboven ligt net onder de huid en is een hardnekkige vetlaag die niet of nauwelijks is doorbloed en daardoor moeilijker aan te pakken is middels sport en gezonde voeding. Hiervoor werkt cryotherapie dus heel goed, omdat deze cellen reageren op kou.

Cryotherapie is het verwijderen van hardnekkige vetcellen door kou. Men rekent af met deze hardnekkige vetlaag door gecontroleerde koeling, een methode met wetenschappelijk bewezen resultaat. De Cryo21 maakt gebruik van de revolutionaire cryolipolyse techniek die ervoor zorgt dat de probleem zone via koeling effectief behandeld wordt.

 

De behandeling is pijnloos en zonder herstelperiode. Met de Cryo21 kunnen we vet verwijderen, cellulitis aanpakken en uw lichaam verstevigen. De nieuwe techniek, waarbij we met kou ongeveer 1 cm diep werken, maakt het mogelijk om vetophopingen op bijvoorbeeld uw buik, benen, taille of kin te behandelen zonder daarbij weefsel te beschadigen.

Vetcellen reageren op kou. Tijdens de behandeling wordt de behandelde zone van 34 graden naar 8 graden gebracht. Door deze kou worden vetcellen op een natuurlijke en effectieve manier verwijderd. De cellen kristalliseren door de kou en breken af. Vervolgens verlaten ze het lichaam op de natuurlijke manier als afvalstof.

 

De Cryo21 vindt zijn doeltreffendheid in de creatie van een thermische schok die de temperatuur van de vetcellen doet dalen. Deze actie wekt een geleidelijk en spontaan eliminatieproces op die apoptose wordt genoemd. De koude ontwikkeling bevordert de bloedsomloop in de huid waardoor deze verstevigt en weer zijn oorspronkelijke spanning krijgt.

 

Alle te behandelen zones

Is het veilig?

Onderzoek heeft aangetoond dat vetcellen van nature kwetsbaarder zijn voor de effecten van koude dan de omliggende weefsels, en dat vetcellen op een veilige manier kunnen worden geƫlimineerd zonder de huid te beschadigen. Het selectieve effect treedt op omdat vetcellen waterhoudende cellen zijn en kristalliseren bij een temperatuur boven het vriespunt.

 

Met behulp van de Cryo21 kan vetweefsel op een veilige manier afgebroken worden terwijl de huid, spieren en zenuwen intact blijven. De cryo 21 heeft een wetenschappelijke goedkeuring en is daarom heel veilig.

 

Maak een afspraak